060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Blog

Lepo je videti nasmejano lice, naročito ako osmeh krase lepi, beli, zdravi zubi. Međutim značaj zdravih zuba i zdrave usne duplje je  mnogo veći od onoga da samo prija oku.

Dobro oralno zdravlje značajno je i za zdravlje čitavog organizma, jer ako zanemarite svoje zube i desni, neće samo vaša usta trpeti. Istraživanja pokazuju da sveukupno zdravlje može takođe biti dovedeno u  pitanje.

 Svedoci smo da se poslednjih godina vodi velika kampanja protiv konzumiranja cigareta. U njima se pored nikotina nalazi oko 400 štetnih materija a za 43 se smatra da su kancerogene. Pušenje se povezuje  sa nizom različitih bolesti, pre svega na disajnim organima a negativno se odražava i na zdravlje čitavog organizma. I pored toga broj pušača se maltene ne smanjuje.

Promena mlečnih zuba

Vađenje mlečnih zuba se preporučuje u slučajevim kada se oni klate pred redovnu smenu, kada ometaju nicanje stalnih zuba ili u situacijama kada daju česte infekcije praćene bolom, temperaturom i otokom u predelu zuba koji se može proširiti na odgovarajući deo lica.

Preporuka svim roditeljima je da decu prvi put odvedu kod zubara kada ona nemaju problema u ustima i nemaju bolove. Deca se tada upoznaju sa stomatologom, ordinacijom, stolicom, instrumentima a kada dođe do potrebe za posetu stomatologu sa nekom intervencijom, ona su mnogo opuštenija i spremnija za saradnju.

{module Zakazivanje 100}

{module Modul 1 od 3}
{module Modul 2 od 3}
{module Modul 3 od 3}
  • Dentalni turizam

    Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

    Opširnije...

  • Šta videti u Nišu

    Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

    Opširnije...