060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Redovni stomatološki pregledi

Parodontopatija je oboljenje koje zahvata potporni aparat zuba, tkiva u kojima su usađeni zubi i koja učvršćuju zube u vilici. Bolest je progresivna, destruktivna i vodi ka konačnom gubitku jednog ili više zuba, jer je spečavanje ispadanja zuba u poodmaklom stadijumu bolesti nemoguće.

Zbog toga je izuzetno važna preventiva i redovne posete stomatologu koji bolest može da otkrije na vreme i uspori i zaustavi njen razvoj.

Zubni kamenac prestavlja čvrste naslage  koje se akumuliraju na zubima. Pored toga što predstavlja estetski problem, kamenac je i glavni uzročnik nastanka parodontopatije.

Ona se manifestuje upalom i krvarenjem desni, osecajem trnjenja, bolovima na hladno I pri žvakanju, klaćenjem zuba, pomeranjem i razmicanjem i na kraju ispadanjem. Sve to je praćeno neprijatnim zadahom.

Zbog svega ovoga od izuzetne važnosti je uklanjanje zubnog kamenca i naslaga na zubima. Terapija ima nekoliko faza u okviru kojih eliminišemo uzroke zapaljenja poliranjem zuba i uklanjanje kamenca i drugih čvrstih naslaga na zubima, obučavamo pacijenta i motivišamo ga u održanju pravilne higijene usne duplje i pratimo postignute rezultate redovnim kontrolama.

Uklanjanje zubnog kamenca upotrebom ultrazvucnog aparata je bezbolna procedura jer se naslage uklanjanju vibracijama koje proizvodi aparat.


Oznake

{module Zakazivanje 100}

{module Modul 1 od 3}
{module Modul 2 od 3}
{module Modul 3 od 3}
  • Dentalni turizam

    Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

    Opširnije...

  • Šta videti u Nišu

    Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

    Opširnije...