060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Usluge

Redovno i pravilno održavanje oralne higijene i redovne posete stomatologu mogu doprineti poboljšanju stanja usta i zuba kao i opšteg stanja organizma. Cilj nam je da Vas edukujemo, da u našoj ordinaciji dobijete adekvatnu negu usta i zuba i da Vam poseta stomatologu postane navika i zadovoljstvo a ne nemila obaveza. Preventivna nega i adektatna edukacija predstavljaju put do optimalnog zdravlja zuba. U našoj ordinaciji fokusiramo na celokupno stanje usta, zuba i desni.

Naš cilj je dobro zdravlje zuba za Vas i Vašu porodicu kroz prevenciju. To znači da dobijate savete i pomoć  da razumete kako da se brinete o svojim zubima. Mi Vas savetujemo da redovno obavljate rutinsko uklanjanje kamenca i mekih naslaga, čišćenje koncem, fluorisanje jer to sve pomaže u prevenciji zubnih bolesti.

Redovno održavanje oralne higijene i redovne posete stomatologu mogu doprineti poboljšanju opšteg zdravlja organizma i sprečiti nastanak potencijalno opasnih bolesti o kojima se malo razmišlja i koje se slabo dovode u vezu sa stanjem u ustima, a ustvari su itekako povezani. U našoj ordinaciji možete dobiti sledeće usluge:

Zubi koji su izvadjeni bilo zbog komplikacija karijesa, parodontopatije ili su izgubljeni zbog neke povrede u predelu lica i vilica mogu se nadoknaditi protetskim nadoknadama. U zavisnosti od situacije u ustima možemo uraditi fiksne i mobilne protetske radove.

Parodontopatija je oboljenje koje zahvata potporni aparat zuba, tkiva u kojima su usađeni zubi i koja učvršćuju zube u vilici. Bolest je progresivna, destruktivna i vodi ka konačnom gubitku jednog ili više zuba, jer je spečavanje ispadanja zuba u poodmaklom stadijumu bolesti nemoguće.

Karijes je patološki proces koji nastaje posle nicanja zuba, a podrazumeva razarenje tvrdih zubnih tkiva i stvaranje šupljine u zubu. Mikroorganizmi, sastav pljuvačke, loša higijena usne duplje, raspored i oblik zuba doprinose nastanku karijesa.

Unutar krune i korena zuba nalazi se pulpa, nervno vaskularni sistem poznatiji kao živac, koji moze oboleti usled nelecenja karijesa, ponavljanih intervencija na samom zubu, traume zuba u smislu lomljenja delova zuba, kao i povrede uzrokovane udarcima bez vidljivih manifestacija na samom zubu.

Pravilno održavanje oralne higijene smatra se osnovom sprečavanja oboljenja usta i zuba. Pranjem zuba uklanjaju se ostaci hrane i naslage koje predstavljaju glavne uzročnike u nastanku karijesa i parodontalnih oboljenja.

Hijalurosnki fileri se efikasno koriste za popunjavanje bora, umanjenje podočnjaka kao i za neke ozbiljnije korekcije na licu, poput povećanja i oblikovanja usana, korekcije nosa, podizanja jagodica i obraza kao i dodavanja volumena obrazima.

{module Zakazivanje 100}

{module Modul 1 od 3}
{module Modul 2 od 3}
{module Modul 3 od 3}
  • Dentalni turizam

    Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

    Opširnije...

  • Šta videti u Nišu

    Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

    Opširnije...