060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Endodontsko lečenje zuba

Unutar krune i korena zuba nalazi se pulpa, nervno vaskularni sistem poznatiji kao živac, koji moze oboleti usled nelecenja karijesa, ponavljanih intervencija na samom zubu, traume zuba u smislu lomljenja delova zuba, kao i povrede uzrokovane udarcima bez vidljivih manifestacija na samom zubu.

Endodontskim lečenjem(lečenje kanala korena zuba) možemo sačuvati zub i zubni niz, a odgovarajućim materijalima postići i funkcionalost i estetiku u nadoknadi tvrdog zubnog tkiva.

Endodontski tretman sastoji se od odstranjivanja zapaljene ili inficirane pulpe, čišćenja i oblikovanja unutarašnjeg dela korena koji podrazumeva mehaničku i hemijsku obradu i punjenje kanala odgovarajućim materijalima.

Upotrebom dentalnih rendgenskih snimaka i savremene aparature kao i odgovarajućih anestetika, omogućeni su odlični rezultati, a neprijatnost pacijenta svedena na minimum.


Oznake

{module Zakazivanje 100}

{module Modul 1 od 3}
{module Modul 2 od 3}
{module Modul 3 od 3}
  • Dentalni turizam

    Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

    Opširnije...

  • Šta videti u Nišu

    Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

    Opširnije...