060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Estetska i restorativna stomatologija

Karijes je patološki proces koji nastaje posle nicanja zuba, a podrazumeva razarenje tvrdih zubnih tkiva i stvaranje šupljine u zubu. Mikroorganizmi, sastav pljuvačke, loša higijena usne duplje, raspored i oblik zuba doprinose nastanku karijesa.

Kao posledica nelečenog karijesa mogu nastati zapaljenske reakcije pulpe - nervno vaskularnog sistema u korenu zuba(živac), koje se manifestuju različitim vrstama, trajanjima i intenzitetom bola.

Kompozitni ispuni, poznatiji kao bele plombe, su estetske i funkcionalne nadoknade kojima se repariraju prednji i bočni zubi. Korišćenjem savremenih materijala postižu se odgovarajuća estetika i funkcionalnost zuba na kojima se vrše intervencije.

Redovne kontrole na svakih 3 do 6 meseci, u cilju prevencije i terapije karijesa na samom njegovom početku su izuzetno važne. Tada su intervencije gotovo bezbolne i nisu neprijatne po pacijenta, a opasnost da je pulpa već oštećena ili da dođe do njenog oštećenja u toku intervencije nikakva.

U slučajevima velikog razaranja krunice zuba ili nedostatka zuba estetika i funkcionalnost se postižu protetskim nadokandama.


Oznake

{module Zakazivanje 100}

{module Modul 1 od 3}
{module Modul 2 od 3}
{module Modul 3 od 3}
  • Dentalni turizam

    Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

    Opširnije...

  • Šta videti u Nišu

    Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

    Opširnije...