060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Protetika

Zubi koji su izvadjeni bilo zbog komplikacija karijesa, parodontopatije ili su izgubljeni zbog neke povrede u predelu lica i vilica mogu se nadoknaditi protetskim nadoknadama. U zavisnosti od situacije u ustima možemo uraditi fiksne i mobilne protetske radove.

Fiksni protetski radovi mogu biti pojedinačne krunice ili mostovi koji nadoknadjuju više zuba. Pojedinačne krunice mogu biti metalo keramičke ili bezmetalne krune, koje se cementiraju na postojeće prethodno izbrušene zube.

Bezmetalne  krunice su estetske nadoknade kojima se postiže odlična estetika. Izradenje su u potpunosti od keramike i mogu u potpunosti oponašati prirodan zub, toliko da se ne moze napraviti razlika izmedju zuba i krunice. Kod bezmetalnih kruna je  uklanjanje zubne suptance daleko manje nego kod metalo keramičkih krunica a estetika na znatno većem nivou. Materijali koji se koriste za izradu bezmetalnih krunica su izuzetno otporni a sa druge strane lagani i providni kao pirodan zub.

Metalo keramičke krune se koriste u stomatologiji dosta dugo. Njihova osnova je od metala preko koje idu slojevi keramike. One su otporne i dugotrajne i njima se može postići odlična estetika.

Mostovi predstavljaju fiksne protetske nadoknade kojima se nadoknadjuju zubi koji nedostaju, u zavisnosti od situacije u ustima, broja izvadjenih zuba i stanja preostalih zuba. Oni mogu biti metalo keramički ili cirkonijum mostovi. Metalo keramički mostovi imaju osnovu od metala preko koje ide kramika, dugotrajni su i estetki zadovoljavajući. Cirkonijum mostovi kao osnovu imaju cirkonijum, preko koje ide keramika. Cirkonijm je legura koja ima izuzetna mehanicka svojstva, veliku čvrstinu, bele je boje i omogućava odličnu estetiku.

Mobilne protetske nadoknade, proteze, se rade u situacijama kada je iz nekog razloga nemoguće napraviti mostove, zbog velikog broja izvađenih zuba, velikog rastojanja izmedju preostalih zuba, loseg stanja preostalih zuba u ustima, usled karijesa i njegovih komplikacija ili parodontopatije.
 


Oznake

{module Zakazivanje 100}

{module Modul 1 od 3}
{module Modul 2 od 3}
{module Modul 3 od 3}
  • Dentalni turizam

    Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

    Opširnije...

  • Šta videti u Nišu

    Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

    Opširnije...