060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Lepo je videti nasmejano lice, naročito ako osmeh krase lepi, beli, zdravi zubi. Međutim značaj zdravih zuba i zdrave usne duplje je  mnogo veći od onoga da samo prija oku.

Dobro oralno zdravlje značajno je i za zdravlje čitavog organizma, jer ako zanemarite svoje zube i desni, neće samo vaša usta trpeti. Istraživanja pokazuju da sveukupno zdravlje može takođe biti dovedeno u  pitanje.

Pravilna higijena usta je najvažnija prevencija nastanka  oboljenja u usnoj duplji, pre  svega karijesa i oboljenja desni - gingivita koji dovodi i do oboljenja čitavog potpornog aparata zuba tj. parodontopatije. Pravilni obroci i izbjegavanje kontinuiranog grickanja proizvoda koji sadrže šećer, najbolji su način za sprečavanje stvaranja karijesa. Zube treba prati najmanje dva puta dnevno, koristiti konac za zube, interdentalne četkice, pastu za zube sa dodatkom fluorida, odgovarajuću četkicu, rastvore za ispiranje usta na bazi prirodnih antiseptika (ekstrakti žalfije, ekaliptusa, mente) ili pak sintetskih (npr. hlorheksidin).
Redovna poseta stomatologu je takodje od izuzetne vaznosti za ocuvanje zdravlja usne duplje i prevenciju oboljenja. Čak i ukoliko nemate nikakvnih preblema ili simptoma, stomatologa bi trebalo posećivati barem jednom u šest meseci. Stomatolog će utvrditi da li na zubima ili desnima postoje razlozi za intervenciju i saniraće probleme. Karijes na primer u početnom stadijumu ne mora da daje simptome a ako se na vreme sanira sprečava se nastanak razlicith komplikacija koje mogu da dovedu i do gubitka zuba.

Zdravlje usne šupljine izuzetno je važno za opštee zdravlje i kvalitet života. Bolesti usne duplje predstavljaju jedan od najznačajnijih zdravstvenih problema u Europi i svetu. Karijes, paradontopatija i gubitak zuba pogađa između 60% i 90% svetske populacije. Zato nađite vremena da ove nedelje dođete do naše ordinacije i iskoristite popust od 20% za sve naše usluge osim protetike.

Smejete se - jedete - ljubite - pričate - dobri razlozi da imate zdrava usta!


Oznake

{module Zakazivanje 100}

{module Modul 1 od 3}
{module Modul 2 od 3}
{module Modul 3 od 3}
  • Dentalni turizam

    Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

    Opširnije...

  • Šta videti u Nišu

    Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

    Opširnije...