060 0 760 770

PONEDELJAK - PETAK 09:00-17:00

Poštovani pacijenti,

U vreme vanrednog stanja uzrokovanog virusom COVID-19, stomatološka ordinacija "Moja zubarka" će raditi po izmenjenom modelu. Preporuke stomatološke Komore Srbije su sledeće:

Preporuke za stomatološke ordinacije tokom trajanja epidemije COVID 19

Do sada nije postignut konsenzus o pružanju stomatoloških usluga tokom epidemije COVID-19. Na temelju iskustva iz Kine, kao i relevantnih smernica i istraživanja, mogu se dati sledeće preporuke, kako bi se rizik kome se izlažu pacijenti i članovi stomatološkog tima sveo na minimum.

Stomatolozi treba da preduzmu stroge mere lične zaštite. Da uglavnom vrše terapiju hitnih slučajeva, tj pružanje prve pomoći, a da izbegavaju ili svedu na minimum ostale stomatološke intervencije. Potrebno je sprovoditi redovne mere zaštite svih članova stomatološkog tima.Obavezno je korišćenje zaštitne opreme za jednokratnu upotrebu (maske, rukavice, kape) i zaštitnih naočara/vizira.

Obavezno telefonom proveriti svakog pacijenta na dan njegovog dolaska u ordinaciju:

 • Da li ste u poslednjih 14 dana putovali u rizična područja?
 • Da li ste imali bilo kakve kontakte sa osobama koje su u poslednjih 14 dana boravile u rizičnim područjima?
 • Da li ste u poslednjih 14 dana imali kontakt sa osobama koje su zaraženesa COVID 19?
 • Da li ste u poslednjih 14 dana imali povišenu temperaturu, respiratorne probleme (kašalj, kijanje), dijareju ili bilo kakav simptom gripa?

Ukoliko pacijent odgovori sa “NE” na sva postavljena pitanja, može doći u ordinaciju, a treba ga zamoliti, ukoliko je moguće, da dođe bez pratnje.

Ukoliko pacijent odgovori sa “DA” makar i na jedno pitanje, posetu treba odložiti.

Postupak sa pacijentom u ordinaciji:

1. pacijent mora oprati ruke nakon ulaska u ordinaciju u trajanju od minuta i potom ih dezinfikovati
2. pre tretmana pacijentu dati da ispere usta rastvorom 1-3% vodonik peroksida i 1% povidon joda (preparati na bazi hlor heksidina nemaju uticaja)
3. smanjiti na najmanju moguću meru intervencije koje provociraju kašalj i intervencije koje podrazumevaju proizvodnju aerosola (turbina, ultrazvučni aparat, korišćenje pustera)
4. ukoliko je moguće, koristiti crveni kolenjak umesto turbine, a pacijenta kod koga je neophodno korišćenje ovih instrumenata zakazati na kraju radnog vremena zbog detaljnog čišćenja stomatološke stolice i ordinacije
5. intraoralno snimanje svesti na najmanju moguću meru (koristiti ortopan i CBCT)
6. medicinski otpad, uključujući jednokratnu zaštitu, treba tretirati kao potencijalno zarazan
7. radnu odeću takođe smatrati verovatno kontaminiranom

 

U skladu sa ovim preporukama, sa svakim klijentom ćemo predhorno utvrditi detalje pre intervencije. Pacijenti bez zakazanog termina neće biti primani, dok se situacija sa virusom ne promeni.


Oznake

Besplatan prvi pregled i konsultacija

Zakažite besplatan prvi pregled i konsultaciju bez ikakvih naknadnih obaveza.

Moja zubarka

Stomatološka ordinacija "Moja zubarka" otvorena je 10.10.2011. godine. Nalazimo se u centru Niša, u Dušanovom bazaru, kula, II sprat, lokal 213.

Detaljno

Usluge

U našim tretmanima fokusiramo se na celokupno stanje usta, zuba i desni. Naš cilj je dobro zdravlje zuba za Vas i Vašu porodicu kroz prevenciju.

Detaljno

Radno vreme

Ponedeljak - petak
09:00 - 17:00
Zakazivanje
Termin po izboru

Detaljno

 • Dentalni turizam

  Dentalni turizam je dobar način da svoje stomatološke probleme rešite po izuzetno pristupačnim cenama. Stomatološke usluge u svetu su mnogo skuplje nego u Srbiji i dolazak kod nas sa cenama puta,...

  Opširnije...

 • Šta videti u Nišu

  Niš ( rimski Naissus) nalazi se na raskrsnici puteva koji spajaju Evropu i Bliski istok i od davnina važi za kapiju Istoka i Zapada.Postoje brojni istorijski spomenici iz raznih istorijskih epoha...

  Opširnije...

Zakažite besplatan prvi pregled i konsultaciju bez ikakvih naknadnih obaveza.

Zakažite pregled